П`ятниця, 29.03.2024, 02:47
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » Засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питання: «Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти»
12:00
Засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питання: «Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти»
       
      27 жовтня 2012 року за участю  міністра освіти і науки, молоді та спорту України  Дмитра Табачника  відбулося розширене засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питання: «Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти».
                      У роботі колегії взяли участь керівники регіональних органів управління освітою, керівники, педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів  різних типів і форм власності, завідувачі кафедри дошкільної освіти вищих навчальних закладів, голови місцевих осередків асоціації працівників дошкільної освіти, завідувачі кафедри та методисти з дошкільної освіти регіональних інститутів післядипломної освіти педагогічних працівників,  спеціалісти з питань дошкільної освіти управлінь регіональних органів управління освітою, голови регіональних профспілкових організацій працівників освіти і науки.    
       У роботі колегії взяла участь делегація освітян Черкащини у складі: першого заступника начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Оксани Славінської, головного спеціаліста з питань дошкільної освіти Головного управління освіти і науки  облдержадміністрації Тетяни Середи, голови Черкаського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Ольги Жалдак, завідувача кафедри соціальної  педагогіки, дошкільної та початкової освіти та початкової освіти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олени Біди, завідувача кафедри освітнього менеджменту і педагогічних інновацій Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради Тетяни Андрющенко, голови асоціації працівників дошкільних навчальних закладів, методиста лабораторії початкового і дошкільного навчання Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради Алли Сіренко, завідувачів, вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів області. Від нашого району в засіданні приймала участь вихователь - методист ДНЗ №6 "Золотий ключик" Мусієнко А.П. 

     Привітав присутніх та наголосив досягненнях та проблемах дошкільної освіти  міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.   Міністр запевнив: «Минулися часи неналежного ставлення до людей, що працюють у дошкіллі. Зрозуміло, всі проблеми відразу не вирішити, але дещо вже зроблено і ми будемо намагатися робити ще більше». Насамперед, посадовий оклад вихователя порівняно з 2010 роком збільшено на 500 гривень і становить на сьогодні 1653 гривні. «Звичайно, я усвідомлюю, що це невелика сума, але з урахуванням підвищення розміру посадових окладів, на 1 вересня 2012 року ця сума становить 2490 гривень. Хотів би сказати, що і наступного року, якщо збережеться соціальна, політична і урядова стабільність, Кабінет Міністрів України планує 4 етапи підвищення заробітної плати педагогів, зокрема, і педагогів довкілля», – повідомив Дмитро Табачник.

Міністр також озвучив ще одну пропозицію щодо ліквідації певної «дискримінації» працівників дошкілля, підвищення їхнього статусу. Для порівняння: відпустка вихователя – 42 дні, вчителя – 56; навантаження вихователя – 30 годин на тиждень, учителя – 18. При цьому у садках немає канікул ні взимку, ні влітку: працюють цілий рік з малятами, та ще й документації ведуть чимало. «Я просив би усіх керівників управлінь освіти дуже уважно провести інвентаризацію і зменшити кількість непотрібної писанини», – підкреслив Дмитро Табачник. Адже доплати за це, на жаль, не передбачені. Навіть форми морального стимулювання й відзначення праці педагогів-«дошкільників» дуже обмежені. Я переконаний, що так не має бути. Це однозначно несправедливо. І, розуміючи це,  ми відповідно і будемо діяти, діяти спільно із нашими надійними партнерами – профспілками», – заявив міністр.

     У 2011 році зареєстровано Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація працівників дошкільної освіти», яка уже активно відстоює права дітей і творчі здобутки вихователів.

     За словами Дмитра Табачника, Міністерство планує спільно з асоціацією  та за сприяння всіх, хто не байдужий до виховання наших найменших громадян, запровадити офіційний Всеукраїнський День працівника дошкільної освіти. Віднині це свято щороку відзначатиметься 27 вересня.

     Окремо міністр підкреслив: те, що в Україні на значенні дошкільної освіти постійно наголошує  Президент України Віктор Федорович Янукович, що питання її  стану та розвитку розглядаються на засіданнях Уряду країни – є запорукою державної уваги до дошкілля, турботи про її розвиток.

     «Дитинство швидко минає, але саме воно визначає все наше, зрештою, не таке вже й довге, життя. За великим рахунком, вищою освітою насправді є дошкільна, бо вона закладає передумови й підвалини  якості майбутньої вищої освіти», – наголосив Дмитро Табачник, вітаючи усіх працівників дошкільної галузі із професійним святом.



Переглядів: 750 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: