Вівторок, 23.04.2024, 20:12
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2013 » Червень » 3 » Вітаємо з перемогою!
15:46
Вітаємо з перемогою!
«Зірниця» на Черкащині

       30 травня 2013 року на базі навчально-тренувального центру Державної прикордонної служби України "Оршанець", що на Черкащині відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Зірниця».

         Поряд з дорослими захисниками Вітчизни в цей день марширували, співали патріотичних пісень, змагались у вправності юнармійці – підростаюче покоління, яке вже через декілька років може пов’язати своє життя з військовою справою.

          На початку заходу 16 команд районів та міст обласного підпорядкування Черкаської області під звуки військового оркестру вишикувались на головному плацу навчально-тренувального центру.

      Команді-переможцю минулорічних змагань, якою стала Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №30 було доручено підняти державний прапор та прапор «Зірниці».

     Коханчук В.П., в.о. заступника директора Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді (далі - ЧОЦТКЕУМ) разом із студенткою Черкаського факультет Університету культур і мистецтв, екскурсоводом ЧОЦТКЕУМ Інною Омелюх віршованими рядками привітали учасників обласного етапу змагань.

      Заступник директора Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Славінська О.І. привітала юнармійців усіх команд та побажала перемоги найсильнішим.

    Начальник навчального відділу навчально-тренувального центру «Оршанець» підполковник Панкратов О.О. розповів про суворі правила гри, про культурну програму, передбачену заходом та запропонував екскурсію закладом.

     Заступник військового комісара з виховної роботи Черкаського обласного військового комісаріату Захаренко О.А. зазначив, що цьогорічна гра є знаковою, оскільки у цьому році Черкащина відзначатиме 70-у річницю визволення від німецько-фашистських загарбників та побажав перемог всім учасникам.

     Далі учасники «Зірниці» приступили до виконання конкурсної програми етапу «Конкурс строю і пісні». З умовною зброєю під патріотичні стройові пісні  та гасла команди демонстрували стройовий вишкіл. Після кожного виступу головний суддя ігор Панкратов О.О. коментував виступ команд, їх вправність та виконання стройової пісні.

     Після цього на спорткомплексі відкритого типу команди-учасники змагалися у вправності в наступник дисциплінах: «Вогнева підготовка», «Метання гранати», «Долікарська підготовка», «Спортивні змагання», «Топографічна підготовка», «Воєнізована естафета «Десант»», під час яких майбутні юні захисники Вітчизни продемонстрували вправність та високу фізичну підготовку.

     Варто відзначити, що на рівні з хлопцями, дівчата проявили інтерес до військової справи, продемонстрували чудову фізичну підготовку та вишкіл.

     За рішенням журі призові місця у «Зірниці» вибороли:

І місце – Жашківська спеціалізована школа №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської районної ради;

ІІ місце – збірна команда Канівських ЗОШ №1, 4, 6 Канівської міської ради;

ІІІ місце – Тальнівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія».

     Довідка: Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Зірниця» проводиться з метою формування почуття патріотизму підростаючого покоління, набуття молоддю знань, умінь та навичок, необхідних майбутньому захиснику Вітчизни, а також пропаганди здорового способу життя та розвитку фізичних якостей. Згідно з правилами гри, участь можуть брати команди учнів (вихованців) 5-9 класів (віком не старше 15 років), які формуються на базі команди-переможця попереднього етапу.

Вже зовсім скоро переможці обласного етапу «Зірниці» вирушать до Миколаєва на завершальний етап змагань.

За матеріалами сайту  http://guon.at.ua/news/zirnicja_na_cherkashhini/2013-05-31-924

Переглядів: 703 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: