П`ятниця, 29.03.2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » У Черкасах з’явився музей, присвячений вчителям-учасникам АТО
09:19
У Черкасах з’явився музей, присвячений вчителям-учасникам АТО

20 вересня в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників відбулося відкриття експозиційної зали «Воїни світла», присвяченої освітянам, які були або нині перебувають в зоні АТО. Таких на область тридцять три особи, троє з них загинули на Сході. У музеї представлені речі, малюнки дітей, вірші, документи учасників бойових дій та волонтерів, уламки боєприпасів та ін.

     В урочистому відкритті виставки взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Віталій  Коваль, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації  Валерій Данилевський та заступник начальника Оксана Сімушіна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна, координатор Черкаського обласного Центру допомоги учасникам АТО Олександр Тимошенко, член координаційної ради учасників АТО  в Черкаській області Олександр  Кутній, заступник Черкаського обласного військового комісара Олег Захаренко, начальники відділів освіти, представники Ліги старшокласників Черкащини, кадети Черкаської гімназії № 9  ім. О.М.Луценка Черкаської міської ради, освітяни області, засоби масової інформації. Почесними гостями заходу стали учителі-учасники АТО.

     З вітальним словом до присутніх звернулася Наталія Чепурна, яка розповіла передісторію створення експозиції музею. Наталія Миколаївна зазначила, що у ході щорічної конференції Ліги старшокласників Черкащини у 2016 році було прийняте рішення провести обласну акцію, присвячену учителям-учасникам АТО «Випробування мужністю: освітяни Черкащини на варті миру». Результатом   тривалої роботи учнів та педагогічної спільноти Черкащини стала книга-проект «…Шикувалися воїни світла….  Оповідь про героїв», у якій розповідається про учасників АТО, учителів – воїнів Черкаської області, справжніх захисників Вітчизни і зала «Воїни світла». Частина зібраного матеріалу увійшла до експозиції новоствореного музею.

     Віталій Коваль наголосив, що експозиція не дарма має назву «Воїни світла», адже присвячена тим членам добробатів, волонтерам, військовим, які саме за покликом серця об’єдналися задля ствердження української нації.

 - Ми повинні пам’ятати і навчати підростаюче покоління на прикладах сьогоднішніх героїв, які коли треба стали на захист нашої держави. Кожен з нас має оцінювати свої дії через призму їхніх вчинків, - зазначив Віталій Коваль.

     Принагідно Віталій Володимирович подякував всім, хто долучився до створення музею.

     Валерій Данилевський відзначив надзвичайну виховну роль учителя-захисника Вітчизни, який на власному прикладі демонструє як потрібно любити свою державу.

 - Чим справжня педагогіка відрізняється від лжепедагогіки? Тим, що ви, як справжні педагоги, власним прикладом передаєте свій патріотизм підростаючому поколінню. Це все відкладає відбиток в душах дітей, - звернувся Валерій Вікторович до присутніх учителів-АТОвців.

     Водночас він відзначив, що в управлінні освіти і науки виховною роботою займається учасник АТО Павло Прибіш, а членом колегії управління став учасник АТО, голова батьківського комітету Черкаської спеціалізованої школи № 20, боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади Олександр Кутній, які особисто знають, чого вартує мир на своїй рідній землі.

     Також Валерій Вікторович наголосив на необхідності продовження волонтерської роботи серед учнів навчальних закладів Черкащини.

     Заступник директора обласного краєзнавчого музею Тетяна Кайдалова, яка облаштовувала залу Воїнів Світла,  зробила екскурс експозиціями залу. Також звернула увагу присутніх на те, що книга «Шикувалися воїни світла», як «фіксована історія», потребує вивчення в усіх загальноосвітніх навчальних закладах області.

     На заході слово мали педагоги-учасники АТО Богдан  Черниш, учитель математики Жашківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Жашківської районної ради, та Андрій Луговацький, учитель економіки Уманської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Уманської міської ради, які висловили подяку за запрошення на проведення цього заходу і запевнили освітянську громаду, що вони прикладуть усі зусилля для того, щоб передати свої вміння підростаючим захисникам Вітчизни.

     Про роботу Ліги старшокласників розповів  її Президент Віталій Неділя.

     Діти-автори віршів книги «Шикувалися воїни світла» проникливо зачитали для присутніх свої твори.

     У рамках заходу Валерій Данилевський передав дитячі малюнки, листи, обереги Олександру  Кутньому, члену координаційної ради учасників АТО  в Черкаській області, для відправки найближчим часом в зону бойових дій.

     Завершилося свято виконанням пісні «Воїни світла» кадетами Черкаської гімназії № 9  ім. О.М.Луценка Черкаської міської ради, які принагідно вручили АТО-вцям квіти на знак вдячності за можливість жити і навчатися у вільній країні.

       

      Виставка діє в приміщенні Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників за адресою: вул. Бидгощська, 38/1.

Переглядів: 439 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: