П`ятниця, 29.03.2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2013 » Серпень » 30 » Серпнева конференція педагогічних працівників
14:01
Серпнева конференція педагогічних працівників

        29 серпня 2013 року в приміщенні районного будинку культури відбулася серпнева конференція педагогічних працівників району. 

       На пленарне засідання запрошувалися педагогічні колективи шкіл, дошкільних установ, позашкільних закладів, голови сіл, медичні працівники райлікарні, керівники району, міста.

        Розпочалася конференція  оглядом виставки присвяченій 200-річчю від  дня народження Т.Г.Шевченка.




        З вітальними словами до освітян звернувся голова райдержадміністрації Сергій Дорошенко зауважив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича та доручень голови обласної державної адміністрації, Героя України Сергія Борисовича Тулуба в районі побудовано 2 спортивні майданчики в селах Нагірна та Тинівка. Завдяки співпраці з територіальними громадами на реалізацію програм, прийнятих районною радою на розвиток галузі у поточному році залучено 2 млн. 986 тис. грн. в т. ч. : 

- на програму «Відпочинку і оздоровлення дітей та учнівської молоді» -241 тис. грн..

- на програму «Вчитель»-2млн. 501 тис. грн..

- на програму «Шкільний автобус»-218 тис. грн.


       Хорошою традицією в нашому районі стало знайомство з новим поповненням районної освітянської сім’ї (в нинішньому році в навчальні заклади району направлено 8 молодих педпрацівників) та вітання з ювілейною датою тих, хто 25 років тому поповнював ряди сіячів розумного, доброго і вічного.


       Під час конференції відбулася церемонія вручення грамот найкращим закладам та відзначення педагогічних працівників, які зробили значний внесок у розвиток освітньої галузі району



Рекомендації серпневої конференції:  

1. Створити необхідні умови для реалізації прав громадян на доступність і безоплатність здобуття якісної дошкільної та загальної середньої освіти.

2. Забезпечити виконання  Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629.

3. Систематично здійснювати аналіз стану дошкільної, загальної й початкової середньої освіти, поповнювати інформаційний банк про  наукові здобутки в галузі  освіти і методик поширенню кращого досвіду її організації. 

4. Сприяти збереженню, розширенню та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів для  обов’язкового здобуття дошкільної освіти дітьми 5-річного віку.

5. Узагальнити та популяризувати кращий досвід діяльності дошкільних навчальних закладів, активізувати впровадження сучасних освітніх технологій дошкільної освіти, зокрема з використанням  інформаційно-комп’ютерних засобів, веб-сайтів.

6. Впровадження нового Державного стандарту початкової, базової  і загальної середньої освіти на основі Типових навчальних планів та  базових навчальних програм.

7. Узагальнити та популяризувати кращий досвід забезпечення наступності у реалізації змісту і завдань дошкільної та початкової загальної освіти; використання особистісно орієнтованого підходу у навчально-виховному процесі початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів.

8. Забезпечити виконання Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року на основі стовідсоткового забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів сучасними навчальними комп’ютерними комплексами і прикладними програмними продуктами.

9. Забезпечити надання всім загальноосвітнім навчальним закладам швидкісного доступу до Інтернету з використанням сучасних технологій під’єднання для високоефективного доступу до освітніх ресурсів. Сприяти ефективному входженню всіх загальноосвітніх навчальних закладів до єдиного освітнього середовища з метою інформаційної інтеграції освітніх ресурсів, забезпечення інформаційної безпеки та централізованого фільтрування несумісного з навчальним процесом контенту.

10. Забезпечити стовідсоткове оволодіння інформаційно-комунікаційними технологіями усіма педагогічними працівниками, працівниками управлінської ланки та методичної служби. Сприяти розвитку їх інформаційної взаємодії та інтеграції у світовий інформаційний освітній простір.

11. Забезпечити виконання заходів Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року, затвердженої Кабінетом Міністрів України 13.04.2011 за № 561.

12. Започаткувати постійнодіючий семінар для вчителів 1-х класів з вивчення і впровадження нових стандартів початкової освіти. Забезпечити умови для створення окремих кабінетів інформатики для учнів 1-4 класів.

13. Активізувати роботу психологічної служби щодо успішної адаптації першокласників.

14. Забезпечити покращення якості знань учнів загальноосвітніх навчальних закладів з основ наук шляхом поліпшення фінансово-господарської діяльності закладів освіти, зміцнення їхньої навчально-матеріальної бази  через залучення у освітню галузь додаткових джерел фінансування.

15. Сприяти пошуку, розвитку та підтримці обдарованої учнівської молоді, підвищенню результативності її участі у предметних олімпіадах, спортивних змаганнях, творчих конкурсах.

16. Створити необхідні умови для організації та здійснення профільного навчання і професійної  підготовки учнів старшої школи; утворення освітніх округів , базових опорних закладів з окремих напрямків освітньої діяльності.

17. Забезпечити формування духовності молоді на засадах традиційних національних та загальнолюдських цінностей.

18. Домагатися збереження та зміцнення здоров’я дітей, розвитку їх рухових здібностей, підвищення рівня фізичної підготовленості, формування ціннісних орієнтацій щодо здорового способу життя та виховання культури здоров’я шляхом створення здоров’язберігаючого освітнього середовища.

19. Активізувати діяльність загальноосвітніх навчальних закладів щодо участі учнівської молоді у фізкультурно-оздоровчому патріотичному комплексі школярів України «Козацький гарт», Всеукраїнських дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі Українського козацтва «Сокіл» ( «Джура»), військово-патріотичній спортивній грі «Зірниця», спортивно-масовому заході для дітей «Олімпійське лелеченя».

20. Забезпечити системну організаційно-методичну , консультативно-розяснювальну роботу щодо забезпечення права дітей з особливими потребами на освіту.

21. Вивчити питання щодо оптимального забезпечення  інклюзивного (інтегрованого) навчання.

22. Оптимізувати організацію навчання дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей та побажань батьків (осіб, які їх замінюють).

23. Привести роботу щодо атестації педагогічних працівників відповідно до вимог нового Типового положення про атестацію педагогічних працівників, враховуючи нові вимоги до кваліфікації вчителя, його професійного рівня. Забезпечити єдині підходи до застосування атестаційними комісіями різних рівнів загальноприйнятих параметрів і критеріїв оцінювання професійної діяльності педагогічних працівників з метою підвищення об’єктивності та дієвості атестації.

24. Забезпечити виконання неперервного підвищення кваліфікації педагогічних працівників шляхом запровадження кредитно-модульної системи професійного вдосконалення у міжатестаційний (курсовий та міжкурсовий) період (один раз на 5 років та участь у міжкурсовий період).

25. Забезпечити методичний та організаційний супровід реалізації основних завдань Державних та регіональних освітніх програм. Запровадити чітку систему допомоги педагогічним працівникам у визначенні власних освітніх цілей і професійних потреб, складанні індивідуальних освітньо-професійних програм.

26. Забезпечити виконання завдань Обласної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року від 24.06.2011 №6-2/VI. Пріоритетним завданням вважати  зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази закладів позашкільної освіти. Активізувати роботу позашкілля у сільських навчальних закладах.

27. Продовжувати удосконалювати систему моніторингу якості освіти, розглядаючи моніторинг як  системну процедуру, яка дозволяє досліджувати чинники, що сприяють вибору шляхів подальшого вдосконалення та  розвитку освітньої сфери, забезпечення рівного доступу дітей до якісної освіти.

28. Забезпечити соціальний захист всіх учасників навчально-виховного процесу у освітніх закладах.

29. Активізувати піднесення соціального статусу педагогічних працівників, використання сучасних методів стимулювання їх праці. Створення умов для професійного становлення та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.

30. Створювати умови для участі педагогічних працівників інноваційних проектах та оволодінні методами комплексного самоаналізу професійної діяльності.




Переглядів: 755 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: