Відділ освіти Жашківської райдержадміністрації
НАКАЗ
09.06.2014 № 19
Про запобігання харчовим
отруєнням та інфекційним
захворюванням дітей
Відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227, наказу МОНУ «Про затвердження Змін до Інструкції з організаціїхарчування дітей у дошкільних навчальних закладах» від 26.02.2013№202/165, листа МОНУ №2/5-14-789-14 від 30.05.2014 «Щодо невідкладних заходів із запобігання поширенню захворювань на гостру кишкову інфекцію серед дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах» та з метою запобігання харчовим отруєнням та інфекційним захворюванням дітей, НАКАЗУЮ:
- Усім працівникам, які забезпечують харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, ретельно вивчити Інструкцію з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах і діяти відповідно до неї.
- Завідуючим дошкільними навчальними закладами :
- Провести додатково тематичну перерівку організації харчування з 10 по 17.06.2014 року.
- Завідуючим та медичним сестрам ДНЗ:
- Перевірити маркування кухонного посуду на харчоблоці — до 17.06.2014 р.
- Проконтролювати прийом продуктів харчування та продовольчої сировини лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість — ґатунок, категорію, дату виготовлення, термін реалізації, умови зберігання. Постійно.
- Постійно стежити за тим, щоб частота завезення продуктів, зокрема тих, що швидко та особливо швидко псуються (м’ясо, риба, сир, сметана тощо), суворо відповідала термінам їх реалізації та умовам зберігання.
- Перевірити наявність оновлених графіків завозу продуктів харчування та маршрути завезення продуктів. До17.06.2014р.
- Перевірити наявну кількість посуду для харчування дітей в групових кімнатах, її безпечність та достатність для використання. До 17.06.2014р.
- Контролювати безпечність та якість продуктів харчування та продовольчої сировини у Журналі бракеражу сирої продукції за термінами реалізації та умовами зберігання — щодня під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини. Постійно.
- Постійно контролювати дотримання технології приготування страв, санітарний стан харчоблоку. Постійно.
- Перевірити систематичність ведення Журналу здоров’я працівників харчоблоку, особистих медичних книжок працівників. Постійно.
- Проконтролювати видачу готові страви на групи лише після зняття проб відповідальною за це особою і її підпису в Журналі бракеражу готової продукції. Постійно.
- Суворо контролювати дотримання правил особистої гігієни, забезпечення належного санітарного стану приміщень ДНЗ та харчоблоку. Постійно.
- Слідкувати за своєчасною зміною санітарного одягу (халати, фартухи, хустки, ковпаки). Постійно.
- Вихователям:
- Привчати дітей мити руки безпосередньо перед тим, як діти сідають за обідні столи, та після приймання їжі. Постійно.
- Повідомити батьків про заборону принесення до дошкільного навчального закладу для частування дітей кремових виробів (тортів, тістечок тощо), морозива, напоїв, зокрема солодких газованих. Постійно.
- Помічникам вихователів отримувати їжу на групу відповідно до затвердженого графіка та з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Постійно.
- Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Начальник відділу освіти Л.Г.рябоконь
|