Відділ освіти
Жашківської райдержадміністрації
НАКАЗ
27.06.2013 № 127
Про запобігання харчовим
отруєнням та інфекційним
захворюванням дітей
Відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227, наказу МОНУ «Про затвердження Змін до Інструкції з організаціїхарчування дітей у дошкільних навчальних закладах» від 26.02.2013№202/165, листа МОНУ №19 – 452 від 25.06.2013 «Про проведення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та з метою запобігання харчовим отруєнням та інфекційним захворюванням дітей, НАКАЗУЮ:
1.
Усім
працівникам, які забезпечують харчування дітей у дошкільних навчальних закладах,
ретельно вивчити Інструкцію з
організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах і діяти
відповідно до неї.
2.
Завідуючим
дошкільними навчальними закладами :
2.1.
Провести додатково тематичну перерівку організації
харчування з 01 по 07.07.2013 року.
3.
Завідуючим
та медичним сестрам ДНЗ:
3.1.
Перевірити
маркування кухонного посуду на харчоблоці — до
07.07.2013 р.
3.2.
Проконтролювати прийом продуктів харчування та продовольчої сировини
лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження,
безпечність і якість — ґатунок, категорію, дату виготовлення, термін
реалізації, умови зберігання. Постійно.
3.3.
Постійно стежити за тим, щоб частота
завезення продуктів, зокрема тих, що швидко та особливо швидко псуються (м’ясо,
риба, сир, сметана тощо), суворо відповідала термінам їх реалізації та умовам
зберігання.
3.4.
Перевірити наявність оновлених графіків завозу продуктів харчування та
маршрути завезення продуктів. До 07.07.2013р.
3.5.
Перевірити
наявну кількість посуду для харчування дітей в групових кімнатах, її
безпечність та достатність для
використання. До 07.07.2013р.
3.6.
Контролювати
безпечність та якість продуктів харчування та продовольчої сировини у Журналі
бракеражу сирої продукції за термінами реалізації та умовами зберігання — щодня
під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини.
3.7.
Постійно контролювати дотримання технології
приготування страв, санітарний стан харчоблоку.
3.8.
Перевірити систематичність ведення Журналу здоров’я працівників харчоблоку,
особистих медичних книжок працівників.
3.9.
Проконтролювати видачу готові страви на групи лише після зняття проб
відповідальною за це особою і її підпису в Журналі бракеражу готової продукції.
3.10.
Суворо контролювати дотримання правил особистої гігієни, забезпечення належного
санітарного стану приміщень ДНЗ та харчоблоку.
3.11.
Слідкувати за своєчасною зміною санітарного
одягу (халати, фартухи, хустки, ковпаки). Постійно.
4.
Вихователям:
4.1.
Привчати дітей мити руки безпосередньо перед
тим, як діти сідають за обідні столи, та після приймання їжі.
4.2.
Повідомити батьків про заборону принесення до
дошкільного навчального закладу для частування дітей кремових виробів (тортів,
тістечок тощо), морозива, напоїв, зокрема солодких газованих.
5.
Помічникам
вихователів отримувати їжу на групу відповідно до затвердженого графіка та з
дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.
6.
Контроль
за виконанням наказу залишаю за собою.
В.о. Начальника відділу освіти Ф.В.Крамаренко
|