5
листопада 2012 року Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я
Раїса Богатирьова та Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник
підписали спільний наказ № 870/1246 «Про посилення заходів з профілактики
гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у загальноосвітніх
навчальних закладах».
Відповідно
до наказу, Міністру охорони здоров'я АР Крим, начальникам управлінь охорони
здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних
адміністрацій, Голові Державної санітарно-епідеміологічної служби України,
головному державному санітарному лікарю України, Міністру освіти і науки,
молоді та спорту АР Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам
навчальних закладів необхідно утворити комісії та провести перевірки
дотримання умов перебування, навчання та виховання дітей у ЗНЗ. Забезпечити
проведення роз'яснювальної роботи серед батьків щодо організації харчування у
сім'ях дітей різного віку, інформування батьків, дітей і працівників навчальних
закладів про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникненню
інфекційних захворювань.
Окрім
того, Міністру освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, начальникам
управлінь освіти і науки, керівникам навчальних закладів необхідно забезпечити
створення безпечних для здоров'я дітей умов перебування, виховання та
навчання, а саме: укомплектування штату медичних працівників загальноосвітніх
навчальних закладів відповідно до затверджених Типових штатних нормативів та
створення відповідних умов для роботи медичного персоналу; організацію
проходження гігієнічного навчання, обов'язкових профілактичних медичних
оглядів персоналом ЗНЗ окремих категорій відповідно до законодавства; не
допускати прийом дітей до загальноосвітніх навчальних закладів без огляду
медичного працівника у разі їх тривалої відсутності; неухильне дотримання
засновниками (власниками) та керівниками ЗНЗ вимог санітарного законодавства
під час проведення навчально-виховного процесу та перебування школярів у
групах продовженого дня; організацію постачання до загальноосвітніх
навчальних закладів безпечних та якісних харчових продуктів та ін.
|