Четвер, 25.04.2024, 09:51
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2014 » Січень » 31 » Освітяни обговорили проблеми виховної роботи в навчальних закладах
11:35
Освітяни обговорили проблеми виховної роботи в навчальних закладах
За матеріалами сайту Департаменту освіти і науки
Черкаської обласної державної адміністрації 





        30 січня відбулася нарада спеціалістів та методистів органів управління освітою, які відповідають за питання виховної роботи, на тему «Організація роботи з дітьми, схильними до правопорушень, та неблагополучними сім’ями».
       Відкрила нараду заступник директора Департаменту Оксана Славінська. Вона звернула увагу присутніх на напружену соціально-політичну ситуацію, яка склалася в країні, коли трапляються випадки втягування дітей, учнівської молоді у масові акції та конфлікти, що несуть загрозу життю і здоров’ю їх учасників. Керівник наголосила, що завданням педагогів, насамперед, є навчання і виховання дітей та збереження їх життя і здоров’я. Тому в кожному навчальному закладі необхідно провести наради з педагогічними працівниками щодо запобігання та убезпечення школярів від участі у масових політичних заходах.
       Від учасників наради виступила спеціаліст відділу освіти Золотоніської райдержадміністрації Лариса Марусіна, яка сказала, що педагоги цінують те, що школярі та молодь не байдужі до долі держави, здатні проявити свою громадянську позицію і мають глибокі патріотичні почуття. Однак, зазначила виступаюча, ситуація в країні набула жорстокості і цинізму, що призвело до тяжких наслідків – людських жертв. Тому фахівець зініціювала виробити під час наради завдання для педагогів та довести їх до кожного навчального закладу області. Учасники наради підтримали пропозицію і запропонували ряд конкретних заходів.
     Питання організації роботи з дітьми, схильними до правопорушень, та неблагополучними сім’ями висвітлила начальник відділу спеціальної і позашкільної освіти Департаменту Тетяна Шевченко.
       Спеціаліст відділу спеціальної і позашкільної освіти Департаменту Світлана Кононенко озвучила вимоги до ведення ділової документації з виховної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі та у відділі освіти. Крім цього, проаналізовано стан виконавської дисципліни спеціалістів та методистів з виховної роботи органів управління освітою.
        У підсумках наради учасники ухвалили розроблені ними заходи:
1. Провести батьківські збори у кожному навчальному закладі та попередити батьків про їх відповідальність за збереження життя і здоров’я дітей у позаурочний час та недопущення учнями пропусків занять без поважних причин.

2. Підготувати листи до батьків учнів зі зверненням щодо убезпечення дітей від втягування та використання їх у масових політичних заходах, налагодження контролю за відвідуванням навчальних занять школярами.

3. Організувати з учнями роз’яснювальну роботу та попередити їх про наслідки участі у масових акціях, які несуть загрозу життю і здоров’ю їх учасникам.

4. Забезпечити належну зайнятість школярів у позаурочний час.

5. Залучати до просвітницької роботи із школярами лідерів учнівського самоврядування.

6. Налагодити у навчальних закладах ретельний поурочний контроль за відвідуванням дітьми занять.

7. Попередити кожного педагогічного працівника про відповідальність за збереження життя і здоров’я школярів під час навчально-виховного процесу.

8. Не допускати перебування на території навчальних закладів сторонніх осіб.

Крім цього, 29 січня відбулася онлайн-нарада керівників професійно-технічних навчальних закладів з питань організації навчально-виховного процесу.

Заступник директора Департаменту Ольга Фурман звернулася до керівників навчальних закладів щодо убезпечення і захисту учнів від усіляких провокацій, втягування у вуличні сутички та протестні акції. Акцентувала увагу на проведенні роз’яснювальної роботи серед учнів, їх батьків та працівників професійно-технічних навчальних закладів.
   
Переглядів: 520 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: