Середа, 24.04.2024, 16:07
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2016 » Квітень » 15 » ОСВІТА ЧЕРКАЩИНИ ПРЕЗЕНТУЄ СВІЙ ДОСВІД
09:46
ОСВІТА ЧЕРКАЩИНИ ПРЕЗЕНТУЄ СВІЙ ДОСВІД

Новини  сайту  КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників  Черкаської обласної ради»   http://oipopp.ed-sp.net/node/16748

«Без творчого вчителя не може бути ні нової школи, ні нового суспільства, ні вільної України» –  ці слова народного учителя, колишнього директора Сахнівської середньої школи Корсунь-Шевченківського   району Олександра Антоновича Захаренка  стали девізом роботи ХХІ обласної педагогічної виставки «Освіта Черкащини – 2016».

      Подія знакова не тільки для  КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників  Черкаської обласної ради», а і для усього освітянського загалу області, адже саме у ході  цього презентабельного свята творчості  відкриваються інноваційні практики і методики, нові шляхи впровадження інформаційних технологій, формування науково-дослідницьких умінь та навичок учнів.

      Протягом року кожен освітній заклад області намагається зібрати найкращі зернинки творчості для того, щоб вони врожайно заколосилися на виставці  у ці весняні дні і збагатили скарбницю передового педагогічного досвіду області… І ця діяльність є стимулом  для наших педагогів бути успішними, інтелектуально розвиненими, мудрими і всесторонньо ошатними….

      Виставка розпочала  свою роботу квітневими днями в обласному інституті.

      12 квітня  відбулося урочисте її відкриття, на якому були присутні заступник голови - керівник апарату Черкаської  облдержадміністрації Віталій Коваль; перший заступник  голови обласної ради Валентин Тарасенко; начальник Управління освіти і науки  облдержадміністрації Валерій Данилевський; ректор  КНЗ « Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна;  голова  Черкаського обкому профспілки Ольга Жалдак; представники органів управління освітою, навчальних закладів області, у т.ч. ВНЗ, регіональних представництв видавництв, ЗМІ.

     Із вітальним словом до учасників та відвідувачів освітянської виставки звернувся Віталій Коваль, який закцентував увагу присутніх на значних здобутках освітян області, високому  рівні знань учнів на всеукраїнських змаганнях, на тому, що педагоги області  виконують надважливе завдання – виховують освічених патріотів. Віталій Володимировичпобажав присутнім наснаги, віри в себе, у нашу націю.

     Валентин  Тарасенко  сказав, що «людина все своє життя вчиться  і здобуває певний життєвий досвід» і цей досвід є досить актуальним  для сьогодення з огляду на те, що становлення нового типу суспільства – інформаційного – можливе лише на засадах інтенсивного використання накопиченого масиву знань та його доповнення за допомогою низки інноваційних методів.  А використання цього досвіду  і достойного рівня знань багато в чому залежить від учителя і тому  Валентин Петрович  запевнив присутніх виставки  у тому, що вони намагатимуться всі задуми освітян підтвердити  певними «ресурсами».

     Валерій Данилевський, привітавши присутніх із важливою подією в галузі освіти, повідомив,  що такої потужності виставка ще не мала ніколи: на  виставку надійшло  близько тисячі матеріалів, подано понад 4000 цифрових ресурсів. «Ми горді того, що нашими ресурсами  користується вся Україна», - зазначив начальник управління.

     Ольга Жалдак   висловила   радість з того, що освітяни Черкащини продовжують кращі традиції краю і поінформувала  присутніх про те, що  в області розпочинається робота з підготовки святкування 80-річчя з Дня народження  Олександра Антоновича Захаренка. Ольга Дем’янівна висловила надію, що освітяни області гідно зустрінуть цю дату і відобразять у своїх напрацюваннях основні захаренківські  орієнтири.

     Наталія Чепурна підбила підсумки презентації  освітянських здобутків на освітянських форумах,  зокрема сьомому міжнародному форумі –презентації «Інноватика в сучасній освіті»,  сьомій міжнародній виставці  «Сучасні заклади освіти».

     За сприяння впровадженню перспективного педагогічного досвіду та за системну роботу щодо популяризації інноваційної діяльності навчальних закладів Черкащини на міжнародному та всеукраїнському рівнях освітяни отримали Дипломи «Лідер освіти Черкащини».

     За високий науково-методичний і художньо-естетичний рівень виставкової експозиції на виставці «Освіта Черкащини – 2015», впровадження передового педагогічного досвіду та участі у міжнародних  та всеукраїнських виставках  пам’ятною відзнакою  «Імідж освіти Черкащини» нагородженівідділи освіти та методичні кабінети, загальноосвітні заклади області.

     Як ми уже зазначали, на  виставці експонується близько  1000 робіт, у яких представлені буквальні всі напрямки педагогічної діяльності. У напрацюваннях відображені основні завдання, що сьогодні покладаються на освітню галузь. Превалюючою на виставці цьогоріч є тема національно-патріотичного виховання молоді, а також перспективний  досвід управлінської діяльності керівників навчальних закладів, актуальні аспекти розвитку інклюзивної освіти, роль дошкільної освіти у вихованні та соціалізації дитини, сучасне навчально-методичне забезпечення позашкільної освіти, навчально-методичне та технологічне забезпечення профільної освіти та програмно-цільове та навчально-методичне забезпечення сучасного освітнього процесу.

      У рамках проведення виставки відбудуться методичні сесії, авторські майстер-класи, школи професійної майстерності, презентації роботи закладів, кабінетів.

     Так, на методичній сесії для завідувачів методичних кабінетів райдержадміністрації та міськвиконкомів   цього дня обговорені  організаційно-педагогічні умови діяльності методичної служби щодо створення простору педагогічної культури для учасників навчально-виховного процесу.

      Відбулося також  відкриття –презентація кабінету теорії  та практики самопізнання  і особистісно-професійного самовдосконалення в інституті. Суть цієї роботи, безпосереднім куратором якої є   Тетяна Вікторівна  Черкашина, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту КНЗ «Черкаський ОІПОПП ЧОР», доктор педагогічних наук, полягає у впровадженні  під час проведення семінарів, круглих столів нової освітньої технології, теоретико-методологічних  і методичних  засад педагогічної системи самопізнання і самовдосконалення із подальшим застосуванням у сучасній педагогічній практиці.

       Зацікавив освітян форум-презентація «Інноваційні практики в системі державно-громадського управління», який провела Наталія Іванівна Лісова, проректор з питань ЗНО та моніторингу якості освіти КНЗ «Черкаський ОІПОПП ЧОР», кандидат педагогічних наук.

      У наступні дні під час роботи виставки відбудеться презентація інноваційної діяльності Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка Черкаської міської ради (Топчій І.В., директор гімназії, кандидат педагогічних наук) у вигляді відвідування міні-модулів; презентації роботи кафедр  української мови і літератури, математики, тренінгів.

 У ході виставки відбудеться також інформаційний дайджест у вигляді таких інформаційних продуктів як « Технологічне забезпечення оn-line навчання на дистанційних курсах»; «Консалтингова методична діяльність щодо ефективного впровадження інтегрованого курсу «Мистецтво» в освітній процес загальноосвітніх навчальних закладів у 2016-2017 н.р»; «Активізація когнітивної діяльності вчителя як складова ефективного вибору підручника»; «Практичні аспекти формування ефективної професійної команди»; «Технологія проблемного навчання як засіб розвитку критичного мислення учнів на уроках хімії. Семінар для вчителів хімії»; «Система формування активної громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості школярів»; «Формування науково-дослідницьких умінь та навичок учнів на уроках біології та у позаурочний час».

Виставка закінчить свою роботу 14 квітня, тому запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цього освітянського форуму  педагогічної творчості і віднайти для себе ті родзинки досвіду, які забезпечать подальше зростання і надзвичайну ошатність….

Марина Підоплічко і Катерина Кримова

 
Переглядів: 556 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: