Середа, 24.04.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2013 » Березень » 24 » Нові соціальні ініціативи Президента України в освітній галузі
17:46
Нові соціальні ініціативи Президента України в освітній галузі

Заступник голови облдержадміністрації Т.Ф.Прітченко провела нараду із заступниками голів райдержадміністрацій, міських голів, керівниками органів управління освітою області щодо виконання нових соціальних ініціатив Президента України в освітній галузі.

     У нараді, що відбулася 21.03.2013 на базі Шевченківського  навчально-виховного комплексу (далі - НВК) "дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів" Звенигородської районної ради, взяли участь голова Звенигородської райдержадміністрації Чередник М.І., сільський голова села Шевченкове Падзіна М.П., директор Департаменту освіти і науки ЧОДА Гаврилюк Г.М.

    Чередник М.І., голова Звенигородської райдержадміністрації, розповів про соціально-економічний розвиток  району, зокрема, освітньої галузі.

     Падзіна М.П., голова Шевченківської сільської ради,  запропонував усім присутнім спільними зусиллями готуватися до відзначення 200-ї річницї від дня народження Т.Г.Шевченка.

     З привітальним словом до учасників наради звернулись учні Шевченківського НВК. 

     У своєму виступі Прітченко Т.Ф. акцентувала увагу на необхідності виконання завдань, визначених в нових соціальних ініціативах Президента України. Зокрема, йшлося про розвиток дошкільної освіти, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, відновлення роботи тих установ, які не працюють понад 10 років і де в населеному пункті є діти дошкільного віку.

     Заступник голови облдержадміністрації звернула увагу на проблеми позашкільної освіти. Це низький відсоток охоплення дітей позашкільною освітою, недостатня матеріально-технічна база позашкільних навчальних закладів, розбіжності в обліку дітей. Тетяна Федорівна також визначила завдання щодо роботи з обдарованими дітьми, створення умов для розвитку їх здібностей.

    Окремо розглянуто питання щодо  модернізації спортзалів та спортивних майданчиків навчальних закладів.

     Не оминула Прітченко Т.Ф. також і питання уваги влади до дітей з фізичними вадами, наголосивши на необхідності створення центрів денного перебування дитини з фізичними вадами, а особливо – піклуванні про дітей-сиріт  інвалідів.

     Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Гаврилюк Г.М. конкретизувала завдання, які освітяни ставлять перед собою для реалізації соціальних ініціатив Президента України. Зокрема, у галузі дошкільної освіти у 2013 році буде відкрито (відновлено роботу) 5 закладів, підвищено відсоток охоплення дітей дошкільною освітою до 98; у галузі позашкільної освіти – збільшено відсоток охоплення учнів позашкільними навчальними закладами  до 50; оновлено  792 спортивних майданчики загальноосвітніх навчальних закладів, капітально відремонтовано – 90. Крім того, вживатимуться заходи щодо розвитку, підтримки і створення умов навчання обдарованих дітей, їх оздоровлення,  створення відділень Малої академії наук України.

     Гаврилюк Г.М. також наголосила на необхідності вжиття додаткових заходів щодо охоплення дошкільнят та учнів середньої школи гарячим харчуванням, виконання натуральних норм харчування, а також неприпустимості закупки продуктів харчування за неадекватними (завищеними) цінами.

   Учасники наради висловили свої пропозиції, зауваження, порушували проблемні питання. Серед найозвучуваніших були такі: статистичний облік вихованців позашкільних навчальних закладів, організація  інклюзивної освіти, оптимізація шкіл та пов’язані з цим питання (підвезення учнів і педагогів, працевлаштування учителів, фінансування тощо).

     Підсумовуючи роботу, заступник голови облдержадміністрації Прітченко Т.Ф. також нагадала присутнім про важливість підготовки до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, 60-річчя утворення Черкаської області.

Переглядів: 657 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: