П`ятниця, 26.04.2024, 23:17
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2013 » Грудень » 18 » Міжвідомча рада з питань дошкільної освіти розпочала свою роботу
18:57
Міжвідомча рада з питань дошкільної освіти розпочала свою роботу
      17 грудня 2013 року в Міністерстві освіти і науки під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка та за участю заступника Міністра освіти і науки Бориса Жебровського відбулось перше засідання Міжвідомчої ради з питань дошкільної освіти.
      Відкриваючи засідання Міжвідомчої ради, Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко зазначив, що існуючі проблеми з функціювання дошкільної освіти широко відомі. «Ці питання достатньо чітко окреслені в Державній цільовій програмі розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, яка була затверджена ще в 2010 році».
        Віце-прем'єр-міністр України наголосив, що мета засідання – це обговорення спільної роботи в рамках Міжвідомчої ради з питань дошкільної освіти, як механізму реалізації поставлених Президентом України завдань у сфері дошкілля, а також координації діяльності всіх структур системи дошкільної освіти.


       «Діяльність цієї ради я буду контролювати особисто. Міжвідомча рада сприятиме усуненню таких проблем, як недостатня кількість дошкільних закладів в наслідок їхнього закриття та перепрофілювання і питання забезпечення в 2014 році місцями в дошкільних закладах 100 тисяч дітей додатково», - уточнив Костянтин Грищенко.
      Заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський наголосив, що дошкільна освіта стрімко та динамічно розвивається. Зростає кількість дошкільних закладів та кількість місць у них. Разом з тим, зростає і народжуваність. «Збільшився авторитет до дошкільної освіти, водночас зріс показник народжуваності на 20 тисяч – і це ускладнює забезпечення кожної дитини доступом до якісної дошкільної освіти», – зазначив Борис Жебровський.
Борис Жебровський запросив усіх учасників заходу до ефективної результативної роботи щодо плану, який дозволить послідовно вирішувати ті питання, які стоять на порядку денному.
      Також під час засідання обговорювалися питання фінансування дошкільної освіти, підняття статусу вихователя, медичного обслуговування, питання щеплення та санітарно-епідемілогічних норм для дошкільних закладів, якісного харчування та інші.
       Заступник Міністра освіти і науки Борис Жебровський подякував Костянтину Грищенку за ініціативу створення Міжвідомчої ради і проголосив конкретні пропозиції, що потребують розгляду та вирішення різними міністерствами.
       Після дискусій в протоколі засідань Міжвідомчої ради міністерствам запропоновано: удосконалити формулу розрахунку міжбюджетних трансфертів для утримання і розвитку дошкільних навчальних закладів; доопрацювати пропозиції щодо внесення змін до Державних санітарних норм та правил; урегулювати питання щодо забезпечення права відвідування дитячих садків дітьми, батьки яких відмовились від щеплень. Кілька доручень стосується організації харчування дітей. Це і довідник, що включає картотеку страв та технологію їх приготування, і електронне меню у дитсадках. Відзначено необхідність вирішення низки питань щодо підвищення соціального статусу педагогічних працівників дошкілля; спрощення порядку отримання гуманітарної допомоги для дошкільних навчальних закладів; сприяння розвитку мережі ДНЗ та багато інших пропозицій.
      Нагадаємо, що Міжвідомчу раду з питань дошкільної освіти утворено відповідно до наказу МОН від 22.11.2013 року № 1616. До складу Міжвідомчої ради увійшли представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМН України», Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 














Переглядів: 562 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: