Четвер, 25.04.2024, 03:50
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2013 » Березень » 18 » Актуальні проблеми дошкільної освіти: інноваційні шляхи їх вирішення
14:03
Актуальні проблеми дошкільної освіти: інноваційні шляхи їх вирішення

13 березня 2013 року на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся авторський семінар Наталії Василівни Гавриш, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри дошкільної та початкової освіти Луганського національного університету імені Т.Г. Шевченка. У роботі семінару взяла участь вихователь дошкільного навчального закладу "Малятко" №1 м. Жашків  Черниш Ольга Василівна.  Тема семінару: «Актуальні проблеми дошкільної освіти: інноваційні шляхи їх вирішення».

       З вітальним словом виступила Наталія Миколаївна Чепурна, ректор інституту, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України. Вона підкреслила значення дошкільної освіти для формування особистості дитини і наголосила на тому, що проблема забезпечення умов для отримання дітьми дошкільної освіти є пріоритетною на рівні держави.  
 

Наталія Василівна Гавриш під час семінару висвітлила теоретичний аспект проблеми «Інтеграційні засади побудови освітнього процесу в сучасному дошкільному навчальному закладі».

 

 


 

         Корисними для практиків були представлені Н. В. Гавриш основні підходи до  блочно-тематичного планування освітньої роботи в дошкільному навчальному закладі на основі принципу текстоцентризму, а також наведені приклади організації освітньої роботи з інтелектуальними картами.

 

 

 

 

У захваті залишилися педагоги від перегляду відеозапису проведеного  Наталією Василівною інтегрованого заняття з використанням коректурних таблиць. Особливо цінним був наданий автором методичний коментар заняття.

Авторський семінар Н. В. Гавриш організований за ініціативою кафедри освітнього менеджменту і педагогічних інновацій (Т. К. Андрющенко) та лабораторії дошкільної і початкової освіти (А. Є. Сіренко, К. І. Ванько)

У роботі семінару взяла участь вихователь дошкільного навчального закладу "Малятко" №1 м. Жашків  Черниш Ольга Василівна. 

Переглядів: 1294 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: