П`ятниця, 26.04.2024, 01:23
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2013 » Вересень » 9 » 100 річчя Баштечківської ЗОШ І - ІІІ ст.
17:52
100 річчя Баштечківської ЗОШ І - ІІІ ст.
 

Для кожної людини школа на все життя залишається другим рідним домом, з яким пов’язані найяскравіші спогади про дитинство, юність, перше кохання і таку дорогу шкільну родину, де вчителі ставали другими батьками, а однокласники – братами і сестрами. Саме шкільне братерство кожен із нас носить у своєму серці як одну з найдорожчих святинь. Як часто ми біжимо до рідної школи, приїжджаючи додому з далеких доріг, а коли хто вже й не може приїхати чи прийти, то подумки лине до свого світло-осяйного класу, горнеться до теплого плеча улюбленої вчительки. І що найдивовижніше: школа не старіє і не має віку доти, допоки у ній дзвенить дитячий лемент і сміх.

        Суботнього ранку на подвір'ї школи с.Баштечки Жашківського району з нагоди 100-літнього ювілею зібралися її випускники з усіх куточків України.

З нагоди знаменної дати в цей день до закладу завітали поважні гості: Міністр освіти і науки України Д.В.Табачник, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Т.Ф.Прітченко, народний депутат України, двічі Герой Соціалістичної праці О.Н.Парубок, народний депутат України В.М.Нечипоренко. 


Школа радо зустріла випускників багатьох поколінь, односельців, гостей з району, керівників освітньої галузі та навчальних закладів області.

     Баштечківська школа – один із найстаріших навчальних закладів Черкаської області. Історія цього закладу сягає XIX століття. Її шлях: від церковно-приходської школи до сучасного навчального закладу для сільських дітей.

      Зруйновану в роки війни десятирічку відновлювали всім селом. Але особливого розвитку заклад набув у 70 – 80 роки, коли за сприяння О.Н.Парубка було збудоване нове приміщення школи, в якому навчалося більше 400 учнів.

     За ці роки зі стін школи випущено понад 2000 випускників. В останні 3 десятиліття славу земляків примножують понад 30 медалістів.

         Тут отримали путівку в життя відомі і шановані люди: професор, кандидат історичних наук, викладач Уманського педагогічного інституту ім. П. Тичини Коваль Анатолій Ульянович; народний депутат України 6 скликань, двічі Герой Соціалістичної праці, кавалер 3 орденів Леніна, лауреат Державної премії СРСР та премії Ленінського комсомолу Парубок Омелян Никонович; заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного центру правової інформатики Академії правових наук України, Заслужений економіст України Коваль Микола Іванович; міський голова м. Золотоноші Войцехівський Віталій Олександрович.


Сьогодні у школі працює творчий, згуртований педагогічний колектив, навчається 75 учнів.

      Вітаючи ювілярів зі святом, Міністр освіти і науки України Д.В.Табачник зазначив, що такі заклади у селі є центром духовності, живою історією, що об’єднує кілька поколінь односельців.

     Дмитро Володимирович висловив щиру вдячність ветеранам педагогічної праці і сьогоднішнім учителям за терпіння, мудрість і віру в здібності й таланти виплеканих учнів, за частинку душі, яку вони віддають своїм вихованцям.

     Школярам побажав, щоб роки у рідній школі були успішними для кожного, бо саме успіхи додають упевненості у завтрашньому дні.

Міністр освіти і науки України висловив сподівання, що цей ювілейний рік буде позначений оновленням ідей, думок, збудить творчим імпульсом енергію учнів і педагогів, додасть наснаги й оптимізму!


Присутніх на святі привітала заступник голови облдержадміністрації Тетяна Федорівна Прітченко. Вона подарувала вихованцям навчального закладу комп’ютер та принтер. Заступник голови побажала учням та вчителям наснаги на творчу та продуктивну роботу.



Ювілярів також привітали народний депутат України В.М. Нечипоренко, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент національної академії педагогічних наук України, ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького А.І. Кузьмінський, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, ректор Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини Н.С. Побірченко, доктор економічних наук, професор, ректор Уманського Національного університету садівництва О.О. Непочатенко, голова Жашківської районної ради О.А. Демченко та міський голова м. Золотоноші В.О. Войцехівський.

 Особливо тепло присутні зустріли слова вітання односельця, випускника школи народного депутата України, двічі Героя Соціалістичної праці О.Н. Парубка.

Переглядів: 745 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: