П`ятниця, 19.04.2024, 16:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2013 » Січень » 20 » В Уманському педуніверситеті науковці з трьох континентів обговорили методологічні та методичні проблеми мистецької освіти
10:40
В Уманському педуніверситеті науковці з трьох континентів обговорили методологічні та методичні проблеми мистецької освіти

    18-19 січня на мистецько-педагогічному факультеті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася  Міжнародна науково-практична конференція «Мистецтво у контексті освітньої парадигми: вітчизняний та зарубіжний досвід». Про рівень заходу свідчить той факт, що в роботі конференції  взяли участь 119 науковців з України, Бразилії, Німеччини, Польщі, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Росії.


    На конференції обговорювались надзвичайно важливі для сьогодення проблеми мистецької освіти. Адже «зміна освітньої парадигми зумовлює необхідність переосмислення підготовки майбутнього вчителя мистецьких дисциплін до  професійної діяльності та розробку ефективних умов, оптимальних методик і технологій, що відповідають сучасним методологічним та теоретичним засадам», – зазначила проректор з наукової роботи УДПУ Лариса Ткачук, відкриваючи конференцію. На пленарному та секційних засіданнях розглядались питання впровадження інноваційних технологій розвитку творчої індивідуальності засобами мистецтва, говорили про становлення духовного потенціалу особистості майбутнього вчителя у процесі творчої самоактуалізації, реалізацію культуротворчого підходу у мистецькій освіті, особливості підготовки музиканта-педагога за кордоном. 

      У рамках конференції відбулась зустріч ректора університету Наталії Побірченко з науковцями університету Сан-Паулу (Бразилія), за результатами якої була підписана угода про співпрацю. 

    Учасники конференції також ознайомилися з виставкою-презентацією наукових та навчально-методичних праць викладачів УДПУ з проблем мистецької освіти.

      За українською традицією гостей конференції вітали творчі колективи університету.

    Прагматичним підсумком проведеної конференції можна вважати обмін учасниками заходу дорогоцінним досвідом у сфері розвитку творчої індивідуальності за допомогою ефективних методик та інноваційних технологій, які постійно змінюються за вимогою сьогодення.

За матеріалами сайту Головне управлiння освiти i науки 
 Черкаської обласної державної адмiнiстрації  http://guon.at.ua/

Переглядів: 724 | Додав: zhrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: