Вівторок, 28.03.2023, 23:26
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Жашківської РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 220
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Новин
Друзі сайту
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Про запобігання харчовим отруєнням та поширення гострої кишкової інфекції серед дітей у дошкільних навчальних закладах
12:37
Про запобігання харчовим отруєнням та поширення гострої кишкової інфекції серед дітей у дошкільних навчальних закладах

Відділ освіти Жашківської райдержадміністрації

 

НАКАЗ

 

29.04.2015                                                                                                № 133

 

Про запобігання харчовим отруєнням

та поширення гострої кишкової інфекції

серед дітей у дошкільних навчальних закладах

 

        Відповідно до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227, наказу МОНУ  «Про затвердження Змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» від 26.02.2013№202/165, листа МОНУ №2/5-14-789-14 від 30.05.2014 «Щодо невідкладних заходів із запобігання поширенню захворювань на гостру кишкову інфекцію серед дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах», листа Головного управління Держсанепідемслужби у Черкаській області «Про епідситуацію в навчальних закладах» №02-09/908 від 14.04.2015  та з  метою запобігання харчовим отруєнням та інфекційним захворюванням дітей, НАКАЗУЮ:
  1. Усім працівникам, які забезпечують харчування дітей у дошкільних навчальних закладах,  ретельно вивчити Інструкцію з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах і діяти відповідно до неї.
  2. Завідуючим дошкільними навчальними закладами :
    1.  Провести додаткове навчання персоналу з профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції до 15.05.2015р.
    2. Посилити персональну відповідальність за дотриманням вимог санітарного законодавства, зокрема, в частині організаціїі забезпечення протиепідемічного режиму. Постійно.  
  3. Завідуючим та медичним сестрам ДНЗ:
    1. Перевірити маркування кухонного посуду на харчоблоці — до   15.05.2015 р. 
    2.  Проконтролювати прийом  продуктів харчування та продовольчої сировини лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість — ґатунок, категорію, дату виготовлення, термін реалізації, умови зберігання. Постійно.
    3.  Постійно стежити за тим, щоб частота завезення продуктів, зокрема тих, що швидко та особливо швидко псуються (м’ясо, риба, сир, сметана тощо), суворо відповідала термінам їх реалізації та умовам зберігання.
    4. Перевірити наявність оновлених графіків завозу продуктів харчування та маршрути завезення продуктів.  До15.05.2015р.
    5. Перевірити наявну кількість посуду для харчування дітей в групових кімнатах, її безпечність  та достатність для використання. До 15.05.2015р.
    6. Контролювати безпечність та якість продуктів харчування та продовольчої сировини у Журналі бракеражу сирої продукції за термінами реалізації та умовами зберігання — щодня під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини. Постійно.
    7.  Постійно контролювати дотримання технології приготування страв, санітарний стан харчоблоку. Постійно.
    8.  Перевірити систематичність  ведення  Журналу здоров’я працівників харчоблоку, особистих медичних книжок працівників. Постійно.
    9.  Проконтролювати видачу  готові страви на групи лише після зняття проб відповідальною за це особою і її підпису в Журналі бракеражу готової продукції. Постійно.
    10.  Суворо контролювати дотримання  правил особистої гігієни, забезпечення належного санітарного стану приміщень ДНЗ та харчоблоку. Постійно.
    11.  Слідкувати за своєчасною зміною санітарного одягу (халати, фартухи, хустки, ковпаки). Постійно.
  4. Вихователям:
    1.  Привчати дітей мити руки безпосередньо перед тим, як діти сідають за обідні столи, та після приймання їжі. Постійно.
    2.  Повідомити батьків про заборону принесення до дошкільного навчального закладу для частування дітей кремових виробів (тортів, тістечок тощо), морозива, напоїв, зокрема солодких газованих. Постійно.
  5. Помічникам вихователів отримувати їжу на групу відповідно до затвердженого графіка та з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Постійно.
  6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник  відділу освіти                     Л.Г.Рябоконь

Переглядів: 464 | Додав: svetikmail8540 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: